Resepi : Yusliza Lailatushalah
Bahan-bahan :
1 bungkus kek swiss roll
1 kotak kecil konnyaku jelly perisa strawberry
1 tin fruits cocktail
1 tin susu cair
4 sudu besar tepung kastad
2 senduk kecil gula
1 gelas air
Cara-cara :
Potongkan kek swiss roll dan susun ke dalam bekas kaca
Taburkan buah cocktail ke atas kek tadi
Masak konnyaku jelly mengikut arahan yg telah disediakan dan tunggu suam sedikit dan curahkan ke atas buah cocktail tadi
Biarkan jelly mengeras
Campurkan susu cair, jus buah cocktail, gula dan tepung kastad yg dibancuh dgn air dan masak sehingga mendidih dan likat
Tuangkan kastad ke atas jelly td
Hiaskan dgn buah kiwi dan ceri merah
Biarkan sedikit suam dan masukkan ke dalam peti sejuk.
salam ziarah kembali, suka puding triffle ni..terliur je tngk..
ReplyDeleteterima kasih kak yatie ;)
ReplyDelete